Tips voor een gezond gebit

Mooie witte tanden

Tips voor een gezond, mooi en stralend gebit met witte tanden. Een mooi gebit wordt door veel mensen als erg belangrijk beschouwd, het geeft zelfvertrouwen en zorgt voor een verzorgde en schone uitstraling. Het is eigenlijk een visitekaartje van je persoonlijkheid. Hier zijn enkele tips om je gebit gezond te houden, want veel mensen vragen zich af “hoe houd ik mijn gebit gezond?”. Met een gezond en mooi gebit heb je een stralende lach. Een goede mondgezondheid bespaart je een hoop ellende bij de tandarts, omdat je gaatjes en kiespijn kunt voorkomen, en minder tijd hoeft door te brengen in de tandartspraktijk. Zorg met liefde voor je gebit, zodat je er je hele leven plezier van hebt. Lees de onderstaande tips om je gebit gezond, stralend wit en je hele leven lang gezond te houden.

Houd je gebit schoon!
Leer jezelf simpele gewoontes aan dan blijven je tanden langer vitaal en je gebit gezond.

1) Gebruik tandpasta met fluoride
Fluoride versterkt je glazuur in helpt beschermen tegen zuur aanvallen. je tanden worden minder kwetsbaar voor aanvallen van bacteriën.

2) Tweemaal per dag tandenpoetsen.
Dit beschermt tegen schadelijke tandplak, tandplak veroorzaakt gaatjes door grotere concentraties bacteriën en door poetsen blijven je tanden lekker fris en schoon.

3)Poets twee minuten per poetsbeurt.
Door tweemaal per dag te poetsen krijgen schadelijke bacteriën geen kans om zich echt aan je tanden te hechten en kan de werkende stof in tandpasta goed zijn werk doen

4)Tandvlees  schoon houden
Gebruik een kleine zachte tandenborstel om aan de binnenkant en buitenkant waar je tandvlees begint zachtjes te poetsen, hier ontstaat meestal tandplak en tandsteen een broeinest van bacteriën die zich onder aan je tanden hecht. door goed te poetsen voorkom je dit, en het gaat vervelende ontstekingen tegen. ben je serieus over de gezondheid van je tandvlees verdiep je dan eens in de verschillende tandpasta’s die er te koop zijn, er zijn speciale tandpasta  die helpen om je tandvlees gezond te houden.

5)Poetsen
Begin onderin van buiten naar binnen en als laatste de kiezen, doe hetzelfde met het bovengebit

6) Neem een elektronische tandenborstel
Door de snelle poetsbewegingen tot wel 13.000 per minuut kan je hiermee goed de moeilijk bereikbare hoekjes reinigen en tegenwoordig zijn ze te koop al vanaf € 15,-

7) Flossen en Tandenstokers
hiermee reinig je tussen je tanden en kiezen en kom je op plekken waar de tandenborstel niet kan komen, en verwijderd alle etensresten .Dit voorkomt gaatjes en tandvleesontsteking. Je gebit blijft langer witter en het is een kleine moeite om na het eten even je tanden te flossen of te stoken.

8) Mondwater
Mondwater is anti-bacterieel en helpt een slechte adem te voorkomen

9) Witte tanden.
De witheid van je tanden is genetisch bepaald en hangt af van de dikte van je tandbeen, Hoektanden zijn daarom vaak geler omdat dit sterke tanden zijn met dikker tandbeen, door minder te kleurstoffen te consumeren die zitten in zoal koffie, kerrie, Redbull, thee en het roken van sigaretten en te poetsen met speciale tandpasta kunnen je tanden witter worden

10) combineer het tandarts bezoek met de mondhygiënist.
Zorg dat je met je periodieke controle bij de tandartspraktijk eerst een bezoek kan brengen bij de mondhygiënist en daarna naar de tandarts, omdat de mondhygiënist het tandplak verwijderd kan de tandarts beter en eerder eventuele gaatjes opsporen.
10) combineer het tandarts bezoek met de mondhygiënist.
Zorg dat je met je periodieke controle bij de tandartspraktijk eerst een bezoek kan brengen bij de mondhygiënist en daarna naar de tandarts, omdat de mondhygiënist het tandplak verwijderd kan de tandarts beter en eerder eventuele gaatjes opsporen.

Voor al uw huid problemen zoals acne, couperose, droge huid, littekens adviseren wij
schoonheidssalon huidtherapeute Skiins Clinic

tips gezond gebit

Reacties zijn gesloten.